Grunnlagt av Louisiana-jenta Jen Jones i New York City i 1997, som et Country/Rockabilly band med fire musikere, ble The Cameros raskt et av de mest populære unge swing-bandene på den tiden. Året etter at de startet fikk de også inn to hornblåsere i bandet, og de fikk også med seg den unge sangerinnen Leeanne Westover som andrevokalist. Tidspunktet var riktig, og blandingen av rockabilly og swing, kombinert med in-your-face-tekster, så bandet bli en massiv suksess både i New York og resten av USA. Bandet jobbet 6 dager i uken og spilte konserter over hele landet. De mottok positive omtaler i en rekke magasiner og ble til stadighet booket inn på nye scener. Fra LAs “Derby” til “Rodeo Bar” i New York, krevde fulltidsturneringen mye av bandet, og etter bare to år var det slutt. Bandets medlemmer var rett og slett utslitte. De hadde jobbet kontinuerlig i flere år og det hele kom til en brå stopp, til fansen store skuffelse. Jones selv tok seg en lengre pause før hun gikk tilbake til sine sørlige røtter, med Honky Tonk, Rockabilly og Western Swing. Hun spilte fortsatt sporadisk Country/Rockabilly konserter, men holdt for det meste liv i seg ved å tyne på pengene fra The Cameros første utgivelse som hadde solgt 20.000 eksemplarer.
Jones spilte de neste årene i en lang rekke band, og jobbet med flere soloprosjekter innen Honky Tonk, Rockabilly, og Western Swing. Hun oppnådde dog aldri den samme suksessen som hun gjorde med The Cameros, og for de som kjente henne best var det tydelig å se at hun savnet både bandet, og ikke minst musikken som hadde gjort henne kjent. I 2002 tok Jones igjen på seg Rockabilly-kostymet, og starter opp igjen med The Cameros. Selv om det eneste originale medlemmet av bandet var Jones selv, la ikke det på noen måte en demper på fansens ekstase.
Det nye bandet åpnet konserter for både Ronnie Dawson og Ray Condo. Dette fikk vist dem fram for et helt nytt og entusiastisk Country/Rockabilly publikum. Det var mange som tvilte på om Jones fortsatt kunne levere varene, men hun stoppet all kritikk da hun sammen med sitt nye band ga ut albumet “Right Now I hate You” i 2003. Albumet var fylt med brutalt ærlige låter om hva som kan skje når seks mennesker bor oppå hverandre og deler alt, på godt og vondt, dag inn og dag ut. Albumet befestet Jones’ plass som en av de beste kvinnelige låtskriverne sjangeren noen gang har sett. Selv de originale medlemmene hyllet albumet og Jones’ fantastiske evne til å formidle via sang. Bassisten Dan “Wayne Hancock” Enriquez, som var bassist i det originale bandet, ble så inspirert av Jones’ ærlighet at han de neste to månedene skrev seks låter om hvordan han hadde opplevd tiden med- og etter The Cameros. Alle seks låtene ble med på Jones’ neste album “Rock For The Ages” som kom ut i 2005.
The Cameros og Rock mot fotball
Jones har alltid hatt en enorm evne til å formidle sitt budskap, og The Camaros leverer ikke bare et forrykende show på enhver scene, men deres country, rockabilly, blues sound er ulikt alt annet man finner innenfor disse sjangrene. Her snakker vi musikk og tekster som griper alle, uansett bakgrunn eller alder. The Cameros har aldri spilt for et norsk publikum før, men både Jones selv og flere av bandets medlemmer har opptrådt i Norge med andre band. Rock mot fotball har lenge prøvd å få Jones og The Camaros til Norge og Moss, men det har aldri passet tidligere. Det er bare å finne fram danseskoene og swing-skjørtet, for her blir det et godt gammeldags 60-tallsparty!